fredag 2 mars 2007

Internationella kommittén

Oavsett vad man tycker finns det alltid någon där ute som håller med en. Och CUF har med tiden fått allt fler vänner i världen. I decennier har vi samarbetat med andra centerungdomar i de Nordiska länderna, och under de senaste tio åren har vårt samarbete med liberala ungdomsförbund i Europa och världen blivit allt mer omfattande. Den Internationella kommittén har till uppgift att samordna CUF:s internationella politiska åtaganden.

CUF är med i tre internationella politiska paraplyorganisationer. Nordiska Centerungdomens Förbund (NCF) samlar de centerpartistiska ungdomsförbunden i Sverige, Norge, Finland, på Island, samt Svensk Ungdom i Finland (Svenska folkpartiets ungdomsförbund). LYMEC – eller European Liberal Youth som det vanligen skrivs ut – innefattar de liberala ungdomsförbunden i Europa. IFL(R)Y (International Federation of Liberal Youth) är en paraplyorganisation för liberala ungdomsorganisationer i hela världen.

Varje år deltar CUF:are på en rad konferenser och kongresser runtom i världen där det diskuteras, debatteras och fattas beslut om olika politiska frågor. Genom att vi tillsammans med andra ungdomsförbund kan påverka våra moderpartier och dessutom partigrupper i Europaparlamentet samt delegationer till Nordiska Rådet och FN får vi inflytande och kan arbeta för att göra världen lite bättre. Det är CUF:s Internationella kommitté som syr ihop CUF:s delegationer till dessa olika konferenser och kongresser.

Förutom arbetet över gränserna arbetar också kommittén för att driva på den utrikespolitiska debatten inom CUF och Centerrörelsen. Dessutom håller vi årligen utbildningar i olika politiska frågor där CUF-medlemmar kan delta för att lära sig mer om världen omkring oss.

Inga kommentarer: