måndag 5 mars 2007

Kampanj om frihandel för minskad fattigdom

PRESSMEDDELANDE
CENTERPARTIETS UNGDOMSFÖRBUND
2007-03-05

Kampanj om frihandel för minskad fattigdom
Idag drar vi igång årets vårkampanj. Kampanjsläppet sker i Kalmar, där den också kommer att avslutas i och med förbundets stämma senare i vår.

Namnet på kampanjen är: U-shopping.nu och behandlar ämnet frihandel. Vi vill röra om i debatten om rättvis handel med U-länder på en fri marknad med lika villkor för alla. Vårt alternativ för att minska fattigdomen är att kombinera bistånd med just frihandel. Vi ser det som ett långsiktigt sätt att bekämpa fattigdom och ge alla länder en chans att vara med och handla med samma spelregler.

Med termen U-shopping uppmanar vi allmänheten att handla varor som produceras i U-länder samtidigt som vi vill utmana regeringen och EU att slopa tullar och subventioner som skapar sämre villkor både för oss och våra handelspartners i U-länder.

- Nu tar vi död på myterna om globaliseringen. Det är genom handel och frihet vi bryter fattigdomen - inte genom murar och regler. Globaliseringen är den process som kommer att möjliggöra rättvisa i världen och CUF vill driva på för att se till att alla får möjligheten till att handla sig rika. Det är inte bara vi i västvärlden som ska ha den möjligheten, säger Fredrick Federley, förbundsordförande CUF.

Kampanjen kommer att kretsa kring hemsidan: u-shopping.nu och bloggen: u-shopping.blogspot.com, där man kan lära sig mer om ämnet frihandel, tycka till, vara gästbloggare och mycket mer.

Centerpartiets Ungdomsförbund hoppas kunna bidra till en attitydförändring gentemot U-länders förmåga till självhjälp och en allmän uppmärksamhet kring ämnet frihandel och vad det skulle betyda för världsläget.


För mer information kontakta:

Amanda Florin
Pressekreterare | Kampanjsamordnare
0704-002266
amanda.florin@centerpartiet.se

Inga kommentarer: