onsdag 21 mars 2007

Vad CUF gör!

Solidariteskomittén arbetar med att utveckla och stötta ungdomar i utvecklingsländer. Vi har sedan 70-talet en fond som finns som stöttning till ungdomar i världen som behöver hjälp. Vi gör det genom olika typer av projekt eller ren praktiskt hjälp. Senat vi tog pengar ur fonden var att hjälpa två flyktingar i Sverige som inte fick ordenliga matkuponger att äta för. I sverige! Vi behöver mer solidaritet i sverige också men som många gånger glöms bort.

CUF har genom solidaritetsarbete byggt upp en skola i Namobia från grunden genom elsjälar både i från Sverige och Namibia. Idag är skolan självgående och vi har sedan många år lämnat det arbetet bakom oss. Vi har dock besökt skolan för att se hur det går. Självklart är vi nyfikna. CUF:s solidaritetsarbete handlar just om att får projekten att bli bestående och självgående. Vi vill inte skapa ett beroende av oss, västvärlden är många gånger bra på att skapa beroende vilket vi inte vill.

Kommittén arbetar rent praktiskt med att starta upp och driva olika projekt framåt. Senast har vi arbetat tillsammans med ungdomar i vitryssland som arbetar oppositionellt i den diktaturen. Projektet är dag avslutat och vi har nu fokurerat på ett projekt i Mbekweni, en kåkstad utanför Kapstaden i Sydafrika. Vårt mål är alltså att driva praktiskt politik på plats och ifrån Sverige.

1 kommentar:

Adam Garley sa...

Ni kanske vore intresserad i en kampanj jag håller på att starta:

http://www.eu-subsidies-must-cease.blogspot.com/

Sen skulle jag också vilja veta vad Centerpartiet har för uttalad position när det gäller EU:s jordbrukspolitik.

Förresten, är ni medvetna att den svenska jordbruksminister Eskil Erlandsson får EU subventionr själv?

http://www.farmsubsidy.org/sweden/New_Swedish_farms_minister_gets_farm_subsidies/191006